KIRIKKALE
25°
01:51

Akşam'a Kalan Süre

Nur Cami ve Külliyesi nerede 


BİNLERCE KİŞİ NAMAZ KILABİLİYOR 
Mimar Sinan’ın ustalık dönemi eseri olan Selimiye Cami’nin örnek alındığı ve bu camiden esinlenerek Mimar Necip Dinç tarafından tasarlan Nur Cami inşaatının ilk temeli 2008 yılında atıldı. Nur Cami ve Külliyesi 7 yılda tamamlanabildi.  2015 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle açılışı Nur Cami ve Külliyesinde yapılan hem içeride hem de dışarıda aynı anda binlerce kişi namaz kılma imkanı buluyor

ULUSLARARASI ÖDÜL ALDI 
Görenleri kendine hayran bırakan tasarımı beraberinde, Uluslararası Aydınlatma Tasarımcıları Birliği’nden “Liyakat Ödülü” aldı.  32 metre yüksekliğinde bir ana kubbeye ve dört minareye sahip olan Nur Camii ve Külliyesi’nde çağdaş mimariden de uzak durulmuştur. Nur Cami külliyesinde kütüphane ve okuma salonu, seminer salonu, konferans salonu, Türk İslam el sanatları eğitim merkezi, dini yayınlar tanıtım ve satış yeri, derslikler, aile rehberlik bürosu, cenaze hizmetleri, gibi sosyal alanlar bulunmakta.

SOSYAL ALANLAR YER ALIYOR 
Kırıkkale’nin kalbi, şehrin en merkezi bölgesinde yer alan Nur Cami ve Külliyesinin bahçesi de oldukça geniş bir alana sahip. Osmanlı ve Selçuklu döneminin dokunuşları ile şekillenen cami, 25 bin metrekare kapalı alana sahiptir. Açık alanda 6 bin kişi, kapalı alanda 4 bin kişilik toplam 10 bin kişilik ibadet alanı olarak ev sahipliği yapan Nur Camii, bölgeye gelen ziyaretçilerin uğramadan gidemediği noktalar arasında yer alıyor.

Kaynak: Zülfiye Unaç (stajyer)

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de Gazze'ye destek için kermes düzenlendi

İlginizi Çekebilir

Nur Cami ve Külliyesi nerede 

İlginizi Çekebilir

Erdal ailesinin acı günü

Haber Yorumları

Yorum Yaz

64919

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171